A poem on the underground wall.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-30 » 14:43:04

Quicker.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-30 » 14:22:31
Igår var det fredag.Jag fick på något udda sätt ihop min geografiredovisning,fantastiskt skönt att ha det gjort.Resten utav dagen var jag utmattad när den spänningen släppt.Iallafall..Jag gick till gymmet,hem,duschade och fikade senare med Pauline och köpte jättefina hjortöronhängen.När jag chillat lite hemma kom Vicke och vi käkade lite paj och begav och sedan till bion där vi kollade på "red riding hood" med lite dudes.Det var trevligt,men filmen var väl inte en sådan som jag skulle rekomendera att se på bio.Hyr den sedan istället!En grej var dock amazing,de hade den svenska sångerskan Fever ray med,hennes låt "the wolf" var med i en av de coolaste scenerna jag sett.
Efter bion gick jag och Vicky hem till mig och kollade på ett par SATC-avsnitt med en kopp te innan vi gick och la oss.
Idag har jag  solat och pluggat,ikväll ska jag dansa med mina klasskompisar,det lär bli fint.
Puss!

springflower.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-27 » 21:43:52
Idag har varit en bra dag.När mina föräldrar kom hem hade de köpt en himla massa saker till mig.Sådant gör en glad,övveraskande presenter!
Som alltid när det är fint väder mår man alltid lite bättre,är lite gladare.
Jag spenderade min eftermiddag på gymmet och i soffan med en hemmagjord smoothie framför Donnie Darko som jag inte hann se färdigt igår.
!
Mina spontanpresenter
Solglasögon
2 par strumpbyxor
pärlplatte-pärlor
hårnålar
gummiband
nagellackborttagningsmedel

I'd rather dance than talk with you.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-27 » 07:29:50
Börjar morgon en med lite Kings Of Convenience – I'd Rather Dance With You.Mysig låt!
Idag ska vi ha en "kalla kriget-dag" i skolan så en massa folk ska föreläsa.Det ska bli ganska kul faktiskt.Jag gillar historia.
Efter skolan ska jag försöka förflytta mig till gymmet.Var ett tag sen nu.Min mamma ska operera foten i Helsingborg.Pappa har lovat att köpa gråa och hudfärgade pärlor till mitt pärplatteprojekt,så jag är nöjd.

Igår fick jag reda å ett prov som inte gått ssådär överjättebra så då deppade jag lite över det genom att kolla på Donnie Darko,när mina klasskompisar ringde och tvingade bort mig till Stumholmen.Jag ångrar mig inte,det var hur mysigt som hels sådär på en simpel tisdagskväll.Vi grillade korv och mashmallows,lyssnade på musik,snackade, och ja liksom,bara hade det bra.
Sådant är fint.

Vart hamnar alla stjärnor då?

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-24 » 23:43:51
Idag har jag varit med mig själv.Lärt känna mig själv.Jag är en såndär människa som bryter ihop om jag inte får en dag i veckan eller så själv.Men det där med att vilja vara själv en vanesak tror jag,en person som växt upp i en flerbarnsfamilj känner nog tvärtom.Jag har ju från 8-9års ålder varit det enda barnet hemma.
Dock är det inte bra med för mycket heller.Vi har alla spöken som man gärna inte konfronterar.
Balans säger jag bara.
Ikväll känns som en såndär kväll då jag borde bli sådär blödig och dan,men jag vet inte.Jag mår rätt bra trots allt.
Tänkte tillbaka på vad jag skulle säga till  mig själv för ett år sedan,två år sedan.
Om jag skulle gjort något annorlunda.
Jag borde säga "nej,för det har gjort mig till den jag är idag,blablabla",men jag är kluven.Det uttalandet stämmer,men samtidigt,det finns många saker som jag hade kunnat leva utan.
Idag kollade jag på "det blir bättre" med Jonas Gardell.Jag älskar honom.Han är en sådan som man vill sätta framför sig och säga- berätta allt!
Han har förmågan att fängsla folk.
Han sa att man bör bita ihop framtills efter gymnasiet.Det är då allt blir bättre.
Det uttalandet vände sig väl egentligen till mobbingoffer,och jag tillhör inte den kategorin,men jag tror verkligen att det stämmer för alla andra med.Eller,iallafall de flesta.
Jag har så himla många tankar som jag vill skriva ner,men det får min blogg att verka helt virrig och osammanhängande.Jag antar att jag får leva med det.Det är kanske så jag är.

Cherry coco.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-24 » 12:42:02
Idag smög jag upp på vinden på mitt sommarställe för att hjälpa  min pappa lyfta ner grejer.När jag höll på där såg jag en pärm med bilder.Jag tog ner den och har nu kollat på en massa bilder från min pappas familj.Det var allt ifrån 70-tals klassfoton och bilder från min farfars föräldrars bröllop.Helt fantastiskt!
Jag tycker det är galet viktigt att veta saker om sitt förflutna,eller snarare om sin släkts förflutna.
Jag har fått höra att äsch,min familj är bara en såndär vanlig släkt.Men jag lovar,fråga dina släktingar så kan du nog få höra en massa spännande incidenter.Senast idag berättade min mormor om hur hon under kalla krigets början dansade med norrmän på vinden och hur de fick choklad och blev bjudna på bio av dessa karlar som blivit infrusna i havet utanför ön som hon bor på i sisådär ett halvår.
Inget megaspeciellt men ändå supermysigt ju!
Jag kanske scannar in några bilder bara för att bevara dem.Isåfall lägger jag nog ut dem här sen!

The passenger.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-24 » 00:12:02
Igår var jag på en liten fest,som trots att det inte kändes så lovande iibörjan blev ganska olig.Positiva överraskningar tycker vi om.Den senaste tiden har det mest varit åt det andra hållet så att säga.
Men,idag är det ju påskafton och som många andra svennar firade vi detta med en traditionell påsklunch jag,mina föräldrar och syskon med familjer.Efter lunchen följde en stunds påskäggsletande och det tandgnissel som kommer med det när man hittar den ena ungens ägg fast inte de andras och sisådär.
Jag och min brorson som är 6år kollade på Tzatsiki-vänner för alltid idag.Vi båda älskar den.Det känns som en himla lyckad film när både han och jag kan alla repliker utantill.Den har fått mig att komma ihåg allt och honom att förstå det 2000-tal som är konserverat i den.
Jag har även hunnit med att kolla på bloggar och utbildningar.Det finns så himla mycket fina människor.Bara idag har jag läst om två sådana människor på deras bloggar,Elsa Billgren och Sandra Beiijer.De är sådana som jag skulle vilja byta liv med.
På tal om ingenting egentligen,jag har så himla mycket drömmar.Jag antar att det är normalt när man är sjutton år,men ändå.Jag drömmar om ljusa lägenheter i storstäder med pysselhörnor och second hand-fynd till inredning.Jag drömmer om fina pojkar som luktar fantastiskt och har smilgropar och får en dov drömsk röst när de pratar om något som de verkligen älskar.Det är något av det finaste jag vet.När folk verkligen brinner för något.
Jag drömmer om ett fantastiskt jobb som gör att även JAG äntligen kan få prata sådär dovt.
Jag drömmer om fina klänningar och eyelinerögon med röda läppar till.

Nu blev det ett inlägg som är precis på gränsen till ostigt.Nåväl.Väger upp det med en kaxig bild från...tadaa!500 days of summer! vilken överraskning,va? Känns som att det är det enda jag skriver om nu för tiden.Jag hoppas ni har överseende,jag fick nästan precis ordnat så att jag har den ständigt och konstant och kan analysera den dag ut och dag in.Hade bara sett den två gånger innan dess men har nog tredubblat antalet views nu..

Nature boy.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-22 » 11:42:16
Igår hade jag det galet trevligt hela dagen och avslutade kvällen med att laga mat och kolla på film med Pauline.super,som en fransman skulle sagt!
Idag vaknade jag och hade en extrem pluggångest,drömde tillochmed om hur jag inte hade gjort min psykologianalys och fick panik.Så vad jag ska hitta på idag är nog inte så svårt att lista ut.
Hitills idag har jag ätit frukost,gått på hamsterbandet (som min fader säger om rullbandet) en halvtimme och samtidigt kollat på nyhetsmorgon.Jag blev chockad när jag fick se en utav min barndoms idol på skärmen,Lisa Ekdahl.När jag var liten köpte min storebror hennes skiva,sedan "lånade" min storasyster den utav honom och jag,jag "råkade" gömma skivan när hon flyttade hemifrån och spelade då sönder hennes låtar totalt.Sen dess har jag då och då tagit fram den och spelat en truddelutt och känt hur jag blivit sisådär 7år igen.
Men,iallafall,när jag såg bruden på tv så visade det sig att hon släppt en ny skiva som är inspelad på Olympia i Paris,där Edith Piaf uppträde.Coolt!
Som den frankofil/lisa Ekdahl-fan jag är  var det ju tvunget att kolla upp denna jazziga skivan,och herrejesus,it is awesome!
Check it out here!

There is a light that never goes out.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-21 » 10:26:16
Idag är det skärtorsdag.De senaste dagarna har tankarna snurrat och jag har väl minst sagt varit confused.Har nu tänkt så det knakar men har kommit fram till att jag inte ska låta mig sjunka ner i någon slags bitterhetsdvala som jag alltid gör när sådana här saker händer.Äsch,life's goes on liksom.
De senaste dagarna har jag spenderat med fina människor.
Jag och Vicky var i Second hand-affärer i måndags,i tisdags var jag på mys med mina finaste IB-kompisar.Det känns så himla tryggt att ha dem.De kan alltid få mig att känna mig glad och omtyckt igen.
På hemvägen blev jag eskorterad av tre fina karlar.Hihi!
Igår var jag barnvakt till min systerdotter.Hon är så himla söt.Jag hoppas bli såndär mysig moster som hon kan åka till och bara chilla med och ha deeptalks sen när hon blir stor.Ungefär en sån relation som min syrra och jag har.
På kvällen  var jag och Vicky hos Louise.Det var mysigt,vi åt en jättegod sallad och till efterätt hade vi chokladfondue och ett par glas vin på det.Mums!
Jag ska nog försöka sno ett par bilder från fröken Louise sen
Idag ser planerna ut så att jag ska gå en Second hand-runda med Klara nu på förmiddagen och senare blir det en picnic med Pauline.
Och allt detta gör jag medans jag förtrycker den lilla detaljen att jag borde plugga.wiho!
"Si je cherche des souvenirs roses
Il y a un carnet qui dispose
De belles images de nous en Bretagne et
Qui posent
Et je creuse sur la plage
J' trouve partout ton image
J'entends comme une cornemuse
Tu n'es pas là
Et les feuilles s'amusent
Dans le vent
Embarquant les papiers blancs"

Söndag 17/4-11.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-18 » 00:04:48
Idag var jag sådär jätteförkyld.Skitjobbigt.Det gick dock ner med hjälp av lite piller och C-itaminer.Sedan har jag pluggat på engelska och psykologi för att sedan avsluta eftermiddagen med lite Sex and the city-marathon.På kvällen tittade min kompanjon och vapendragerska Viktoria inom innan det var dags för mig att göra mig iordning för  att gå på bio med Viktor.Filmen var skruvad,på riktigt,och jag har inte riktigt bestämt om det är på det bra eller dåliga sättet.Efter filmen så,ja,Var filmen slut och vi gick hem till var och en efter lite prat och en promenad under stjärnorna.Fint.

Här i tveksamhetens tid.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-16 » 23:36:58
Igår var det girls night på Aspö.Himla fint.Vi åt hemlagad pizza,kollade på film och spelade spel.
Idag har jag  och fröken Malin gått på stan och shoppat lite,för min del blev det en jumpsuit och ett armband.
Tanken var att vi skulle gå på en utställning om the Beatles,men när vi kom dit visade det sig att vi hade missuppfattat hela grejen.
Nåväl,det var trevligt ändå.
Ikväll har jag övningskört,och gjort en massa hemmakurer mot förkylningar.Känner en komma smygande.Skulle varit  med mina fina klasskamrater på ett minigalej,men jag kände att jag ville vila upp mig och sådär så att förkylningen inte blir värre.Det hade varit sjukt jobbigt att bli sjuk lagom till lovet.Men,det skulle verkligen vara just my luck.
Imorgon ska jag på bio,Sucker Punch,med Viktor.Det lär nog bli trevligt om jag känner oss rätt.
Anyway,puss!
"Give me that slowly knowing smile."

Easy me down.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-13 » 22:01:26
Idag började jag 9.40.Lagom!
Sedan fortsatte det med geografi, idrott,lunch och Svenska.Efter skolan tränade jag lite innan jag stack hem för att fila på min uppsats.Sedan kom min syrra med familj över på middag.
Fin dag,har gått och varit alldeles bubblig.Som en sockedricksflaska!
"Good times for a change 
See, the luck I've had 
Can make a good man 
Turn bad 
Haven't had a dream in a long time
See, the life I've had 
Can make a good man bad 
So for once in my life 
Let me get what I want 
Lord knows, it would be the first time"

Jag vet vem jag är när jag är hos dig.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-11 » 22:21:00
En bra skoldag.Lite lagom jobbig,tillräcklig för att man ska vara produktiv men inte så att man blir stressad.
Efter skolan gick jag till mitt älskade gym innan det var dags för att vandra hemåt och käka.
Idag har jag kollat färdigt på "500 days of summer".Har sett den en gång innan och har ett svagt minne av att jag skrev ett inlägg om dens förträflighet  redan då,men det tåls att upprepas.
HERREGUD,vilken film.Jag älskar att det är bruden som är independent och killen som är kärlekskrank.Jag älskar hur de har timat musiken i filmen  (som även den är fantastisk enligt mig,musiken alltså) liksom det som sången förtillfället handlar om kan även relateras till handlingen.Okej det brukar kanske vara så,men tro mig,inte alltid.
Jag älskar att jag kan relatera till den från båda hållen.Summer-som inte tror på ödet och som är rädd för att binda sig och Tom-snubben som tror lite för mycket på ödet på ett fantastiskt gulligt sätt och som egentligen behöver växa upp ifrån sin sagobild av ett förhållande.
Den är bara en såndär film man måste se.En sån där som Donnie Darko.Eller som Gladiator.


abounded as a summercat.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-10 » 10:49:53
Igår blev en fin kväll.Tre fina människor kom till mitt hus där vi lyssnade på musik,åt chokladpraliner och pratade.Vid tio-tiden drog vi vidare till en kompis som hade en liten fest där jag och mina kamrater dansade vilda popdanser.
Sedan tog vi en promenad till närmaste "fungerande" busshållplats.
Väl i stan släppte vi av 2 finisar och jag och bebis fortsatte mot våra hoods.Tror jag landade i sängen vid halv tre.
Nåväl.
Idag har jag,som alltid på söndagar,tagit en härlig långfrukost med DN i sällskap och nu har jag pluggat lite engelska och ska snart förflytta min attention till kulturhistorian.Annars idag har jag tänkt träna lite och träffa forssen.
Pussar till alla!
"Och vågorna krålade och jag var där in i natten."

a story of how a boy meets girl.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dear Diary  |  Daterat - 2011-04-09 » 17:01:15
Kom hem ifrån Frankrike i förrgår där jag spenderat en  vecka .Det har varit påfrestande att leva med några helt okända människor som inte kan engelska och som man inte har något gemensamt med (Ja, vi bodde i familjer) men det har faktiskt varit en fin upplevelse och så här i efterhand är jag glad att jag gjorde det.Man lär sig mycket om sig själv och jag har gjort saker som jag aldrig trodde jag skulle göra.Och det i en positiv bemärkelse.
Att vi sedan hängde i Paris en dag och i Futuroscope(en galet grym och spacead nöjespark)en annan,är bara ett plus.
Idag har jag tränat,gått i Second hand-affärer och fyndat en väska,ett par öronhängen och en brosch och varit på mitt sommarställe och solat och grillat.Fina fisken.
Ikväll hoppas jag på att jag ska ut och busa med mina komppisar,vi får se vad som händer.
Repslagarbanan i Rochefort
Chill på skolgården
Nääästan en gruppbild,några saknas!
Byn jag bodde i.
Á Paris